איך סוחרים במטבעות דיגיטליים ואיך משקיעים בקריפטו? מכללת אפיק

איך סוחרים במטבעות דיגיטליים ואיך משקיעים בקריפטו? כל מה שאתם חייבים לדעת.

איך סוחרים במטבעות דיגיטליים ואיך משקיעים בקריפטו? מהם בכלל מטבעות דיגיטליים ומה ההבדלים ביניהם? וכמה טיפים מצוינים

אז איך סוחרים במטבעות דיגיטליים ואיך משקיעים בקריפטו? יש הרבה שמות עבור מטבעות דיגיטליים. חלק קוראים להם מטבעות וירטואליים, חלק מטבעות דיגיטליים, אחרים קריפטו ועוד. אבל לא משנה איך תקראו להם, איך להשקיע במטבעות דיגיטליים זה משהו שצריך ללמוד. ללימוד מקיף כדאי להשתתף בקורס שלנו  לימודי ביטקוין.

למה ללמוד על קריפטו ומסחר במטבעות דיגיטליים?

כיום יש יותר ויותר גופים פיננסיים גדולים המשקיעים ומשלמים בקריפטו. אך בישראל השוק קטן ועתיד לצמוח.

שם ומייל פה ונשלח לך מיני קורס ופרטים, מתאים?

Main website contact form

לפני שנתחיל בנושא ההשקעה בואו נכיר כמה מונחים בסיסיים. ביטקוין הוא המטבע הדיגיטלי המוכר ביותר. הוא קיים כבר זה יותר מעשור. הבורסה הראשונה שיצרה אותו נקראה New Liberty Standard. אחר כך נוספו עוד מטבעות וירטואלים ודיגיטליים.

המטבע מוצמד לערך מטבע כלשהו כמו דולר, הוא אינו נתון לפיקוח של מדינות ושוויו נקבע על ידי מפתחיו ובהסכמה של המשתמשים. המטבעות האחרים שנוספו אחריו  הם אתריום, ריפל, הלייטקוין וכל הזמן נוספים חדשים. 

קריפטו הוא קיצור של  Cryptocurrency – בעברית מטבע מוצפן או מטבע מבוזר. הוא נקרא כך כי הוא צריך לקבל הסכמה מבוזרת של הרבה משתמשים תוך שימוש בקודים מוצפנים. הגדרה של מטבע כזה ושוויו נקבעים בפרוטוקול, פרוטוקול קריפטוגרפי או פרוטוקול תקשורת.

כדי לממש את המטבע הווירטואלי נוהגים להשתמש בטכנולוגיית בלוקצ’יין.

זו מאפשרת פעילות עסקית מאובטחת ואימות משתמשים ללא גוף מפקח. יש גם פרוטוקולים נוספים המאפשרים גם מסחר אנונימי. מטבע וירטואלי או דיגיטלי מנוגד לכסף פיאט, שזה הכינוי לכסף שמפוקח על ידי המדינה.

איך משקיעים במטבעות דיגיטליים תכלס ואיך משקיעים בקריפטו?

אז דיברנו על המונחים, אבל איך סוחרים במטבעות דיגיטליים ואיך משקיעים קריפטו תכלס? בסופו של דבר למרות עניין ההסכמה של המשתמשים והעדר פיקוח של גוף ריכוזי, המסחר בקריפטו מתנהל כמו מסחר בבורסה לכל דבר, עם ביקוש והיצע, מכירות, קניות והחזקות. 

 בגלל העדר פיקוח לא מעט מהמטבעות לעיתים חשופים למינוף, קנייה מרוכזת או בסכום גבוה של מטבעות כדי להעלות את שוויים על ידי סוחרים עם יד על הדופק, או אפילו רובוטים. לא הרובוטים של שוורצנגר, אלא בוטים שיכולים למכור ולקנות מהר יותר מכל אדם. זה נקרא גם אלגוטריידינג. נתחיל להסביר שלב שלב איך משקיעים בקריפטו.

איך מתחילים לסחור במטבעות קריפטו?

כיום כדי להתחיל לסחור במטבעות קריפטו כל מה שצריך זה אימייל, למצוא זירת מסחר, להשקיע במטבעות דיגיטליים או לקנות אותם ולאמת פרטי משתמש. בורסות ותיקות ואמינות יותר יבקשו גם תעודת זהות, אך יש גם בורסות אנונימיות.

ארנקים דיגיטליים עבור מטבעות וירטואליים

ארנקים דיגיטליים הם השלב הראשון ברכישת מטבעות דיגיטליים במזומן. הכוונה לארנק המכיל מטבעות וירטואליים באפליקציה בטלפון או באתר. לאחר מכן אפשר להחזיק את המטבעות הווירטואליים  בארנקים מיועדים  שאינם מחוברים לרשת, “ארנקי קר”. הארנק הוא למעשה מפתח וקוד שבאמצעותו אתם יכולים לסחור. אם אתם מאבדים את המפתח אתם מאבדים את כספכם הלכה למעשה, כמו שקרה לסטפן תומס. יש ארנקים בחומרה שהם USB מוצפן מאוד, כמו טרזור. אפשר גם רק לרשום את המפתח על נייר ולטמון אותו במקום מוחבא היטב.  יש ארנקים כמו אלקטרום המותקנים על הדסקטופ, ויש ארנקים המותאמים לסלולר כמו אדג’.

איך לקנות מטבעות דיגיטליים

חשוב לציין שלא ניתן לרוב לסחור במטבעות דיגיטליים בכסף רגיל, ויש לרכוש את המטבע, למשל ביטקוין. כדי להתחיל לסחור  בארץ יש שתי חברות אמינות בארץ שעוסקות ברכישת ביטקוין: ביטיס אוף גולד, שהיא חלפנית העוסקת בהמרת כספים, וביטוסי, שהיא זירת מסחר בשקלים ובמטבעות דיגיטליים. לאחר הרכישה מאחסנים את המטבעות הווירטואליים בארנק דיגיטלי.  

בנוגע לביטקוין יש כמה כספומטים בארץ שבהם אפשר לרכוש. כספומט אחד של חברת ביטס אוף גולד שוכן ברח’ אחוזת בית 2 בתל אביב. כספומטים נוספים יש בהמלך ג’ורג’ 32 תל אביב, שער העמק 3 נתניה,  שנקר 2 הרצליה, עגנון 20 ירושלים.

לצד הכספומטים ביטיס אוף גולד מאפשרת גם המרה של שקלים לביטקוין ואתריום בהעברה בנקאית תמורת עמלה של 5% נכון ל-2020. 

אם חיפשתם עוד דרך ושאלת את עצמכם איך סוחרים במטבעות דיגיטליים וקריפטו, הינה דרך נוספת והיא באמצעות זירת המסחר ביטוסי. עבור המרה בזירת המסחר יש להירשם אליה ואז להפקיד שקלים או מטבעות דיגיטליים אחרים. נכון לעכשיו היא זירת המסחר היחידה בארץ המאפשרת לסחור בין שקלים ומטבעות דיגיטליים כמו ביטקוין, אתריום, לייטקוין ועוד.

דרך נוספת להשיג ביטקוין היא פשוט למכור מוצרים בביטקוין. נכון להיום זה קצת קשה למכור מוצר אחד בביטקוין שמחירו בינתיים עשרות אלפי דולרים. אבל אפשר לרכוש או למכור מוצרים בחלקיקי ביטקוין.

מי שמעוניין לרכוש ביטקוין, אתריום או מטבעות דיגיטליים אחרים במט”ח יכול לרכוש אותם דרך בורסות בינלאומיות מגוונות. תוכלו לקרוא עוד על  ביטקוין פה.

אנחנו יכולים לעזור לך – קליק פה >>

למי מתאים מסחר במטבעות דיגיטליים?

מטבעות דיגיטליים, כמו מניות, אפשר לסחור מדי יום, להמר על מניות מצליחות או מטבעות וכל היום לעסוק במכירה וקנייה, ואפשר להחזיק את הכסף קרוב לכיס או למחשב. סחר יומי, ודאי במטבעות דיגיטליים, אינו עניין לחובבנים. צריך התמחות רבה ומקצוענות. יש כלכלנים ואנליסטים שזו העבודה שלהם. לצערנו, אתם לא יכולים להתחרות איתם. גם לרוב הסכומים של סוחרים חובבנים יהיו נמוכים יותר.

הכי חשוב הוא לדעת מה עושים, להכיר את הטכנולוגיה ואת הבורסה שבה נסחר המטבע, את הרגולציה במדינה על מטבעות וירטואליים ועל המטבע הספציפי שאתם סוחרים בו בפרט.

אין כזה דבר כסף בלי ערך. אם אין ערך מדובר בבועה, כלומר נהייה אחרי טרנד שבקרוב ייעלם ואולי אתם תהיו אלו שישלמו. היו כמה דיונים אם הביטקוין הוא למעשה בועה. דעתנו שהביטקוין אינו בועה, קודם כול הוא נמצא איתנו זמן רב וחוץ מזה יש לו ערך משל עצמו בשל הטכנולוגיה החדשנית שלו. כמו כן מטבעות וירטואליים אינם מומלצים לפוחדים מתנודתיות. לרוב בגלל העדר הפיקוח הם תנודתיים הרבה יותר ממטבעות פיאט (רגילים), וצריך אורך רוח ומוכנות גם לסיכונים.

איך סוחרים במטבעות דיגיטליים וקריפטו – טיפים חשובים

הדבר הראשון שצריך לדעת הוא  שאתם חשופים למיסים ולרגולציה. כמו כן צריך לוודא שזירת המסחר אמינה מספיק. בדיגיטל כמו בדיגיטל לא חסרות הזדמנויות לעשות כסף מהיר שאין מאחוריהן דבר, ולכן חשוב לברר שמדובר בזירת מסחר ותיקה עם משתתפים אמינים.

כמו בכל מסחר צריך לתכנן  קדימה, לדעת מה רמת הסיכון, כמה מטבעות בדיוק רוכשים ולכמה זמן, מה המטבעות המתאימים לטווח ההשקעה שלכם. היתרון של זירות מסחר דיגיטליות הוא שאפשר לשים עין על ההפסדים. באמצעות לחיצה על stop loss תוכלו לקבוע מה השער שבו אתם מעוניינים להפסיק את ההפסדים.

אלו עצות שכוחן יפה לסחר היומי, שכאמור אינו מומלץ למתחילים. לגבי סחר פסיבי, כלומר קונים את המטבעות ונחים, גם כאן ההמלצות לא שונות בהרבה. אם אנחנו משקיעים פסיביים במניות נעדיף את המדדים המרכזים את החברות הגדולות וכך גם את המטבעות הבטוחים יותר, כמובן ביטקוין ואתריום אך גם המטבעות הדיגיטליים שהזכרנו קודם. 

השאלה כמה לקנות היא שאלה מורכבת, שאפילו משקיעים גדולים בשוק ההון מתלבטים בה. הרעיון הוא כמובן לקנות בזול ולמכור ביוקר. אבל עדיף לקנות בזול כשאנחנו מאמינים שאחרים לא מזהים את המגמה החיובית שעומדת לפרוץ ולא לקנות כל מטבע זול, גם אם הוא חסר ערך.  ובעיקר אל תאבדו את המכנסיים, השקיעו סכומים שאתם לא חוששים להפסיד.

רוצים לדעת איך סוחרים במטבעות דיגיטליים ואיך משקיעים בקריפטו? קליק פה >>>

Main website contact form
כתבות נוספות שיעניינו אותך

שיתוף

שלחו לנו הודעה

Main website contact form

פוסטים נוספים

תמונת קופיה רושמת. כיתוב: מי מכבד מטבעות דיגיטליים

איפה אפשר לשלם בקריפטו

אחת השאלות לגבי מטבעות דיגיטליים היא אם הם רק להשקעה או שיש להם ערך במסחר? אז מי מכבד מטבעות דיגיטליים? מעסקים קטנים עד תאגידים

חיפוש

מדריך להסבה מקצועית למייל,
מתאים?

טופס ראשי
הסכמה לתקנון
ליצירת קשר לחץ כאן

צור קשר

יש לך שאלות? צריך עזרה? מנהלי שירות הלקוחות שלנו ישמחו לענות לך על כל שאלה - הכנס את הפרטים שלך ואנו ניצור איתך קשר במהירות

טופס ראשי
הסכמה לתקנון